Pingo Poultry Group is onderdeel van de Plukon Royale Groep.
De Plukon Royale Groep is producent en leverancier van pluimvee vleesproducten met diverse vestigingen in Nederland, Duitsland en België.

Leveringen vinden plaats onder de algemene verkoopvoor-waarden van de Plukon Royale Groep gedeponeerd bij de Arrondissementsrechtbank te Zwolle.
Hygiëne

 

In de slacht- en verwerkende locaties van Pingo Poultry wordt gewerkt volgens speciale hygiënecodes. Pingo Poultry past daarvoor een procedure toe op basis van de HACCP principes.

 

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Het HACCP-systeem is een methode om voedingsmiddelen te produceren die aan de hoogste eisen voldoen op het gebied van voedselveiligheid. Dit betekent dat er in al de Pingo Poultry bedrijven in de productiekolom de kritische punten in het productieproces in kaart zijn gebracht. Deze punten worden structureel en continu gecontroleerd.

 

Enkele tips voor het hygiënisch omgaan met pluimveeproducten:
- Bewaar kip- en kalkoenproducten altijd in de koelkast bij temperaturen lager dan 4°C
- Controleer, voordat u het product klaar maakt, de houdbaarheidsdatum
- Laat rauw kip - en kalkoenvlees niet met andere levensmiddelen in contact komen
- Was uw handen, er zitten meer bacteriën op dan u denkt
- Controleer of het product goed gaar is. Het vlees moet wit zijn vanbinnen.